keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Voikukka.

Oltiin lasten kanssa kävelyllä ja kuvasin voikukan siemenkodan. Rupesin muistelemaan, mitä kaikkia hauskoja muistoja on voikukista. Muistan mm. Lippajärvellä asuessani istuneeni monet kerrat terassilla ja tehneeni voikukkaseppeleitä, käsikoruja, kaulakoruja, nilkkakoruja. Mukaan eksyi toki isompana jo muitakin kukkia, mutta pääasia olivat voikukat. Talon vieressä oli päiväkoti ja päiväkodin takana iso pelto, joka oli täysin "luonnontilassa". Sielläkin kasvoi voikukkia ja muistan juosseeni koiran kanssa, siemenkodat viuhoen pellon poikki rannalle.

Viime kesänä istuin tuossa omassa pihassa...eli siis kerrostalon pihassa ja väsäsin seppeleitä sitä mukaa, kun lapset toivat voikukkia. Seppeleitä tehtiin monta, olihan kukkiakin paljon. Lopunperin sekä omat, että lasten vaatteet olivat maidossa. Noo...pitäähän hauskassa olla myös se nurja puolensakin.

Itse oikein jäin ihmettelemään muistojen tulvaa. Sitä kuinka paljon yhdestä kukasta tuleekaan muistoja...onneksi pääasiassa hyviä. On sitä varmaan joskus äidiltä saanut huutia, kun puhtaat uudet vaatteet ovat olleet täynnä pieniä ruskeitä ympyröitä, mutta eihän vanhoja jaksa muistella...vai jaksaako? ;-)

2 kommenttia:

Iia kirjoitti...

Tottakai jaksaa!
Ja miten me ikinä oltais opittu tekeen seppeleitä jos meidän äidit ei olis jaksanu muistaa vahnoja?

Perinne tietoa, sitä se vanhojen muitaminenkin on, ainakin mun mielestä!

Unknown kirjoitti...

Tuntuu olevan ilmassa tätä "memory lanella" kuljeskelua... Minä itse kuvittelin sen johtuvan keski-iän uhkaavasta lähestymisestä ;) Mutta jos sinä tätä harrastat myös niin tiedäppä tuota.

Toisaalta... mehän olemme menneiden tapahtumien summa... ehkäpä siksi onkin ihan hyvä välillä viivähdellä elämämme aineksissa...