perjantai 16. tammikuuta 2009

Syömään...

Lapset söi...mulle ei jäänyt mitään ja ajattelin, että voisin syödä ison kasan salaattia. Mutta miksi oi miksi salaatti ei pilkkoudu lautaselle itsestään. Moni sanoo tekevänsä salaattiakin ison satsin, että riittää pariksi päiväksi, mutta mä en yhtään tykkää jos salaatti vetistyy ja litistyy ja lätsähtää. Sen pitää olla tuoretta ja rapeaa.

Mutta siis tämänkin aasin sillan kautta olen pohtinut kahta asiaa.

Ensinnäkin...otin itseäni niskasta taas vaihteeksi kiinni ja aattelin vähän seurailla oikein päiväkirjan kautta, että mitä sinne suuhun isken. Siitä näkee parhaiten, että mitä jää ruokavaliosta puuttumaan ja mitä siinä on ehkä liikaa. Tälleen suoralta kädeltä voisin sanoa, että liikaa on ainakin..hmm...sipsiä, karkkia, pullaa, salmiakkia, vaaleaa leipää. Eli turhia sokereita ja hiilareita. Sitten mikä jää uupumaan on proteiini. Varsinkin nyt kun innostuin taas juoksemaan, niin ne proteiinit pitäs jalat kuosissa ettei tartteis sitten kramppailla ja maitohappoilla ekalla kilometrillä. Ja lihaskin kasvaa. Toivottavasti näillä eväillä taasen lähtis painokin alaspäin, kun se on nyt vähän junnaillu. heh...ja siis sehän ei johdu niistä herkuista. ;)


Sitten se toinen asia, jota on tullut pohdittua liittyy rahaan ja ruokaan. Olen aina ostanut paljon kasviksia ja hedelmiä, mutta nyt niitä on tullut sitten ostettua sitäkin enemmän. Voi kjesus, kun menee rahaa. Jokapuolella toitotetaan, että syökää terveellisesti, enemmän kasviksia blaablaablaa. Ja sitten pistetään tomaatin hinnaksi 6€/kg. Se on aika paljon se. Mä kun olen kuitenkin sen verran kronkeli, että en mielelläni osta mitä tahansa...eli tomaatit ovat näin talvisaikaan kyllä kirsikka- tai luumutomaatteja. Isot tomaatit maistuu ihan pahville talvisaikaan. Kurkku on oltava aina kotimaista...Tomaatitkin mieluusti ostaisin kotimaisina, mutta hinta kohoaa tuostakin vielä ja mulla ei vaan kertakaikkiaan ole varaa. Mutta nämä on kai niitä valintoja sitten..saahan einesruokiinkin kulutettua paljon rahaa. Mä kuitenkin harvoin ostan valmiita ruokia, valmistan mielummin itse alusta alkaen. Ehkäpä mun pitää ruveta miettimään myös sitä seikkaa, että kannattaako sitä tupakka-askiakaan ostaa sieltä kaupan hyllyltä...oikeesti....kuin tyhmä sitä ihminen onkaan, että tällä iällä vielä rupee vetämään röökiä kaksin käsin. No okei, ehkei ihan kaksin käsin, mutta liikaa kuitenkin.

No mutta, näillä puheilla kohti terveempää elämää taas. Mä haluan vielä neli-viiskymppisenäkin jaksaa juosta lenkin jos toisenkin. Mä haluan olla terve äiti ja mummi lapsilleni ja lapsenlapsilleni, jos niitä ikinä mulle suodaan (siis lapsenlapsia ;)). <>

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinäkö oot ruvennut polttamaan tupakkaa? Hyi, häpeä nainen!

Terv. Sanna H. :)

Iia kirjoitti...

Mä yhdyn sun valitukseen noista rehujen hinnoista, kerrassaan törkeetä!!! Jos mielii laihtua (mitä mun pitäsi mieliä mut jotenkin en kuitenkaan mieli, vaikka mielin silti) pitäis lisätä kasviksia, vähentää hiilareita ruoka-annoksessa, mutta perkele kun teen vaikka perus settiä jauhelihakastiketta ja makaronia/perunaa, niin jos vaihtaisin puolet lisukkeita vaikka salaatiin (ja se tosiaan TÄYTYY olla tuoretta)annoksen hinta pompsahtais puolella.

Tämä ei kyllä ole se mun syy miksi olen näin lihava, mutta marisen silti ;)

ps. sanavahvistus on lechma, herjaako se nyt mua vai onko tämä viittaus tähän kasvisasiaan? :D:D